میدان مین، جایی است که هر ثانیه حضور در آن به اندازه یک عمر طول میکشد و نمیدانی گام بعدی را در کدام دنیا برمیداری... .
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ تحمیلی تمام تلاش خود را برای پاکسازی میادین مین و گلولههای عمل نکرده در مناطق جنگزده کشور آغاز کرد.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در راستای این مأموریت خطیر و در ادامه فعالیتهای ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت کشور، از سال 1382 با تشکیل "مرکز مینزدایی کشور" و تعیین چارچوب یک برنامه زمانبندی شده با همکاری مراکز یاد شده و بخش خصوصی، اجرای طرح پاکسازی میادین مین و گلولههای عمل نکرده را در پنج استان جنگزده آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان تداوم بخشید.
تاکنون در مجموع فعالیتهای انجام شده این مرکز، بیش از 90 درصد از اراضی آلوده پاکسازی شده است.
این مرکز همچنین بهمنظور ارتقاء سطح علمی و آموزشی دستاندرکاران "عملیات پاکسازی میادن مین" و آگاهسازی مردم نسبت به خطرات مین و گلولههای عمل نکرده و مقابله با آن بهویژه در مناطق مرزی، دورههای آموزشی متنوعی را براساس استانداردهای بینالمللی برگزار کرده است.
هماکنون سرپرستی این سازمان را "سردار محمدحسین امیر احمدی" بهعهده دارد که پیش از او "امیرحسین سعیدی" و "حبیبی" عهدهدار این مهم بودند.
لازم به ذکر است این مرکز که بهگفته سردار امیر احمدی، حدود 98 درصد مناطق آلوده به مین را پاکسازی کرده نوزدهم بهمنماه امسال توانست استان کرمانشاه را بهطور کامل پاکسازی کند.
در حقیقت این مرکز هنوز در حال التیامبخشیدن به زخمی است که حاصل توطئه اتحاد شوم ابرقدرتهای جهانی در ایجاد جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و ملت انقلابی کشورمان بوده و نیروهای این مرکز با حضور روزانه چندین ساعته در میادین مین، به دو شیوه دستی و مکانیزه در تلاش برای کشف و خنثیسازی مینها و حفظ امنیت مردم ایران میکوشند؛ میادینی که هر ثانیه حضور در آن به اندازه یک عمر طول میکشد و نمیدانی گام بعدی را در کدام دنیا برمیداری... .
منبع: باشگاه خبرنگاران